Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστούν σήμερα το πρωί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, που βρέθηκε σώα 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Το μυστήριο γύρω από το πώς χάθηκε το παιδί παραμένει αδιευκρίνιστο με τους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση, να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής.
Το πρωί της Τρίτης οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος.
Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια».
Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.
- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.
Από την ιατροδικαστική εξέταση, ακόμη, δεν διαπιστώθηκε να φέρει κανένα σημάδι στο σώμα της, γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη βίαιη αρπαγή της, ούτε είχε υποστεί κακοποίηση. Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η μικρή χάθηκε στο δάσος ενώ έπαιζε και ότι εάν είχε συμβεί κάτι άλλο θα τους το ανέφερε. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η τετράχρονη βρέθηκε ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, αφυδατωμένη και φοβισμένη εξού και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων.