Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Συμπληρώνονται φέτος 139 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Οι αγώνες των εργατών του Σικαγο αλλά και μεταγενέστερα , πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του οχταώρου , την πενθήμερη εργασία , την Κυριακάτικη Αργία , την κοινωνική ασφαλιση , τη υπερασπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα , τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά , τις δωρεάν υπηρεσίες υγείας , παιδείας & πολιτισμού.
Το κοινωνικό κράτος διαλύεται με αποτέλεσμα η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Ασφάλιση από αγαθά να γίνονται εμπορευμάτα και όλοι να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, ειδικά σε μια εποχή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια ολοένα και περισσοτερο.
Ο φετινός εορτασμός βρίσκει το ΕΣΥ σε κύμα μαζικών αποχωρήσεων λόγω χαμηλών αμοιβών, δυσμενών συνθηκών εργασίας, μη εντάξης στα ΒΑΕ , μη μονομοποιήσης των συμβασιούχων . Ο μόνος δρόμος σωτηρίας για το ΕΣΥ είναι η αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία και η επαρκής στελέχωση.
ΣΤΑΘΕΡΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Αυξήσεις στους μισθούς μας
- Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ τoυ 13ου και 14 ου μισθού
- Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016-17.
- Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία.
- Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού.
- Όχι εργολάβοι στα Νοσοκομεία.
- Ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
- Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας.
- Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21)
- ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας,
καλεί όλους τους Συναδέλφους στην Απεργιακή Συγκέντρωση την
Πέμπτη,1η του Μάη 2025 & ώρα 10:30 π.μ.
Στην Πλατεία Γεωργίου
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!