ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. ¨Οπως είπε . κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.

Ο κ Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «παρακμή» και «τέλος εποχής» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος οι αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας. Διαμήνυσε δε, ότι το κόμμα θα προχωρήσει στην επανίδρυση της νεολαίας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει θετική αποδοχή της διάθεσης του προέδρου της ΝΔ να προχωρήσει σε ανανέωση και ξεκαθαρίσματα.

Από την πρώτη στιγμή, υπέρ αυτής της απόφασης τάχθηκαν οι κ.κ. Κουμουτσάκος, Κικίλιας, Αυγενάκης, Γεωργιάδης, Κακλαμάνης και Βαρβιτσιώτης. Την ίδια ώρα, κύκλοι της νεολαίας φέρεται να αισθάνθηκαν ότι «αναπνέουν».

Το περιβάλλον του Α. Παπαμιμίκου έκανε λόγο νωρίτερα για σπασμωδικές κινήσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες απέδωσε στην αδυναμία του κόμματος να ελέγξει τους συνέδρους της νεολαίας.