Πάτρα: Ολοκληρώνεται απόψε η έκθεση Patras IQ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής η επιτυχημένη έκθεση Patras Innovation Quest 2016 "Patras IQ 2016". Η έκθεση, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς χιλιάδες πολίτες από διάφορα σημεία της επικράτειας βρέθηκαν στο Κλειστό στάδιο "Δη. Τόφαλος", προκειμένου να δουν από κοντά τις έρευνες των επιστημόνων αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Εκτός όμως από τους πολίτες την έκθεση, την οποία εγκαινίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, επισκέφτηκαν και άνθρωποι της αγοράς προκειμένου να γνωρίσουν τις καινοτόμες ιδέες που «γεννιούνται» μέσα σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χωρας.


Στόχος της έκθεσης ήταν η ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και περιλαμβάνει:
• Προϊόντα καινοτόμων ιδεών
• Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς
• Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
Ερευνητικές ομάδες παρουσίασαν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά.
Παράλληλα με τα παραπάνω συμμετείχαν αναγνωρισμένοι ομιλητές και φορείς, σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας με στόχο να συμβάλουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.

Διαβάστε επίσης