Η Patras IQ ανοίγει τις πύλες της!

Με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το κύρος και την αναγνώριση ως μιας σημαντικής για τη λεκάνη της Μεσογείου συνάντησης, εστιασμένης στην Καινοτομία και στη Μεταφορά Τεχνογνωσίας, η 8η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2023 επιστρέφει το ερχόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου και για τρεις ημέρες, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2012–1η διοργάνωση – μέχρι σήμερα η Patras IQ έχει αναδειχθεί ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης κι αλληλεπίδρασης της επιστημονικής έρευνας με τις δυνάμεις της παραγωγής. Η φετινή, 8η κατά σειρά διοργάνωση φιλοδοξεί να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στη μεταφορά καινοτομίας και προηγμένης τεχνολογίας από την ερευνητική κοινότητα στον παραγωγικό τομέα, στην καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας σε φοιτητές κι ερευνητές αλλά και στην ανάπτυξη συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών, με άξονα την χρηματοδότηση και την αξιοποίηση της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ήδη το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και επενδυτών που παρακολουθούν από κοντά κάθε εξέλιξη που αφορά σε καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες είναι αυξημένο. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και το κύρους των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων στην PatrasIQ στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την πρωτοπορία τους τόσο στην βασική όσο και στην εφαρμοσμένη έρευνα.

Οι επισκέπτες της φετινής Έκθεσης Patras IQ θα έχουν την ευκαιρία

  • Να πληροφορηθούν για καινοτόμες ιδέες που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα, καθώς και για προϊόντα που έχουν προκύψει απ’ την σύμπραξη και την συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικούς φορείς.
  • Να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Να συναντηθούν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους ή ιδιοκτήτες εταιρειών και οργανισμών, που επενδύουν στην Καινοτομία και στη Μεταφορά Τεχνογνωσίας ή χρηματοδοτούν σχετικές δράσεις, απ’ την Ελλάδα και διεθνώς.
  • Να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαλέξεις από πρωτοπόρους της Επιστήμης και της Αγοράς και
  • να γνωρίσουν τον τρόπο που η Καινοτομία κι η Μεταφορά Τεχνογνωσίας επιδρούν στην πρόοδο, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά και αποτελούν έμπνευση δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι φετινοί προσκεκλημένοι ομιλητές, εκτός απ’ την Ελλάδα, προέρχονται από διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα και επιστημονικούς φορείς με έδρα στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, στη Βουλγαρία κ.α. Στην Patras IQ συμμετέχουν όλα τα Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην ∆υτική Ελλάδα, Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων καθώς και επιμελητήρια με νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.

Θεματικές περιοχές:

Μηχανική / Υλικά / Κατασκευές / Αρχιτεκτονική.

Ιατρική / Βιοτεχνολογία / Υγεία / Φάρμακα.

Πρωτογενής τομέας / Βιοοικονομία / Αγροδιατροφή Τρόφιμα.

Έξυπνες -Πράσινες μεταφορές / Εφοδιαστική Αλυσίδα.

ΤΠΕ / Διαδικτυακές εφαρμογές / Τεχνητή νοημοσύνη / Μικροτεχνολογία.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας / Εξοικονόμηση ενέργειας / Περιβάλλον / Κλίμα / Βιώσιμη

Ανάπτυξη.

Δημιουργική Βιομηχανία / Πολιτισμός / Τουρισμός / Αθλητισμός.

Υπηρεσίες / Διοίκηση Επιχειρήσεων / Δημόσια Διοίκηση / ΜΜΕ.

Η Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise PromotionAwards-EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως «η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας».

Η έκθεση διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας, Θρησκευμάτων& Αθλητισμού,το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ