Τελεσίγραφο FIFA: Εάν δεν επαναρχίσει το Κύπελλο η Ελλάδα αποκλείεται από τις ευρωπαικές διοργανώσεις

διορία μεχρι 15 Απριλίου

Η πολυαναμενόμενη επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ εστάλη σήμερα, Τρίτη, με την οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά την άμεση συμμόρφωση με τους κανόνες της μέχρι τις 15 Απριλίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, τη μη δηλαδή επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, που έχει ματαιωθεί με απόφαση της Κυβέρνησης, θα επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις, με λίγα λόγια θα γίνει πράξη το Grexit.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος και ανέβαλλε το Κύπελλο Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει πίσω, φαίνεται ότι θα κάνει μία ακόμη προσπάθεια συνάντησης των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρουν και εκείνες θέση στην υπόθεση και επίσημα.

Παράλληλα από τη στιγμή που απόφαση του ΣτΕ  -στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ- δεν αναμένεται πριν λήξει το τελεσίγραφο (πήρε αναβολή η υπόθεση για 19 Απριλίου), το μπαλάκι περνά στον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί, γεγονός που μπορεί και να αλλάξει τη στάση της Πολιτείας.

To ενδεχόμενο ενός Grexit, που είναι πιο πιθανό από ποτέ, θα σημαίνει την αποβολή των Εθνικών και Ελληνικών ομάδων από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, την απαγόρευση μεταγραφών εκτός συνόρων, ενώ οι ξένοι ποδοσφαιριστές αποκτούν άμεσα το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA, για να μείνουν ελεύθεροι, με τις ομάδες να μην μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα.

Τι ζητά με την επιστολή
 

Η FIFA ζητεί από Ομοσπονδία και Υπουργείο την άμεση επανέναρξη της διοργάνωσης, που ως γνωστόν ματαιώθηκε με απόφαση του Σταύρου Κοντονή, μετά τη διακοπή του ημιτελικού της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αυτό είναι το πρώτο και πιο επείγον από τα τρία θέματα που θίγει το περιεχόμενο της επιστολής, στην οποία διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, δεν θα ληφθεί υπόψιν επειδή δεν αφορά τη FIFA.

Τέλος, η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του πλανήτη ζητεί τη σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης προκειμένου να αναθεωρηθεί το πλαίσιο τόσο για τους νόμους Φούρα (1999) και Κοντονή (4326 του 2015), ενώ νύξη γίνεται και σε διατάξεις του νόμου για τη φαρμακοδιέγερση.

Διαβάστε επίσης