Πιέρ Μοσκοβισί: Ελπίζω σε συμφωνία για το χρέος ως την 1η Μαΐου

εμφανίστηκε αισιόδοξος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Ο Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCP .Ο Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCP .

Οπως τόνισε είναι απαραίτητο να συντάξουμε ένα καλό σχέδιο μεταρρύθμισης μαζί με την ελληνική κυβέρνηση πριν από την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το χρέος, είπε ότι «ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβαστική συμφωνία για το ελληνικό χρέος μέχρι την 1η Μαΐου».

Αξίζει να σημειώσουμε πως από την Δευτέρα έχει επικρατήσει ένα μικρό... αλαλούμ γύρω από το ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλα ξεκίνησαν από τον... αιφνιδιασμό Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μετά το το πέρας της συνεδρίασης πως «όταν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα πρέπει να αναλάβουμε αποφάσεις που αφορούν το ελληνικό χρέος».

Αυτό προκαλεσε την έκπληξη του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος – σύμφωνα με κατ' ιδίαν τον διάλογο που είχαν και ο οποίος κατεγράφη σε βίντεο από δημοσιογράφο, προειδοποίησε τον Ντάισελμπλουμ ότι με τις δηλώσεις του πυροδότησε «ένα τεράστιο debate για το χρέος».

Ο πρόεδρος του Eurogroup στη συνέχεια απάντησε ότι το έκανε σκόπιμα... Οπως δείχνουν τα πράγματα, ο Γάλλος Επίτροπος ξεπέρασε την έκπληξή του και υιοθετεί την... στρατηγική του Ντάισελμπλουμ.

Χθες πάντως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι "για το πρεστίζ, όχι ουσίας"», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει συμφωνήσει...

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ