Κωνσταντινούπολη: Καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στην πλατεία Ταξίμ

πεντε οι νεκροι και 37 τραυματιες

Νεότερα: Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Μεγάλη Οδό του Πέρα (Ιστικλάλ) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, απέναντι από το ελληνικό προξενείο.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, μεταξύ τους ο βομβιστής  και τουλάχιστον είκοσι τραυματίες. Η νέα τρομοκρατική επίθεση έγινε στην καρδιά της πόλης, στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου στο Πέρα, στον πιο εμπορικό και τουριστικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης. Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει την πλατεία Ταξίμ στο τούνελ. Ο βομβιστής αυτοκτονίας, από ένα σοκάκι προσπάθησε να βγει στο δρόμο του Πέρα και εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με τις τουρκικές αστυνομικές αρχές, ο καμικάζι είχε στόχο να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά σε άλλο, ακόμη πιο πολυσύχναστο σημείο. Κοντά στο σημείο της επίθεσης το Ζωγράφειο Λύκειο, ένα από τα λίγα εκπαιδευτικά σχολεία που λειτουργούν στην Πόλη. Σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται επίσης το γερμανικό λύκειο και το γερμανικό προξενείο στην Πόλη.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους τέσσερις, ανάμεσά τους και ο δράστης. Οι τραυματίες είναι 20, μεταξύ των οποίων τρεις σε σοβαρή κατάσταση

Νέα προειδοποίηση είχε εκδόσει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα για πιθανότητα βομβιστικών επιθέσεων το διάστημα 17 με 21 Μαρτίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, η προειδοποίηση είχε γίνει ενόψει της κουρδικής γιορτής του Νεβρούζ, για την οποία η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις.