Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σπυριδούλας Ζαβιτσάνουαρχίζει τηνΠαρασκευή 14 Μαρτίου, 8 το βράδυστο Πολύεδρο. Η έκθεση με τίτλο «….Ποιώμεν Πόλιν» περιλαμβάνει περίπου 40 έργακαι θα διαρκέσει μέχρι 10 Απριλίου.
Tο «…ποιώμεν πόλιν» είναι μια σειρά έργων όπου τα κτίρια της πόληςενεργοποιούν ως αρχική δομή, ως μονάδα, το φαντασιακό «κατοικείν»,εντασσόμενο μέσα στο γενικότερο αστικό περιβάλλον.Η πόλη είναι μια προέκταση της οικίας όπου πολλές φορές το ιδιωτικό με τοδημόσιο γίνονται ένα. Μια παρατήρηση πολλαπλών εντυπώσεων, αστικήςεμπειρίας και περιπλάνησης που εναλλάσσονται ταχύτατα μέσα στησημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από την εικονική και επαυξημένηπραγματικότητα. Σε έναν κόσμο που μοιάζει απόμακρος και ακατάληπτοςαλλά ταυτόχρονα ελκυστικός και εποπτικός.
Αστικές προβολές και αστική θέα απεικονίζονται σε ένα διάλογο μεταξύφυσικού και δομημένου τοπίου. Οι γραμμές, τα πλαίσια, τα ίχνη χρώματος καισχημάτων σε συνδυασμό με τη διαφάνεια, δημιουργούν ένταση(πολυπλοκότητα) και άλλες φορές αρμονία (κανονικότητα).
Μια αίσθηση χωρικής αλληλεπίδρασης χωρίς ρεαλισμό αλλά αφαιρετικά όπουτα στοιχεία της αφαίρεσης εμπλέκονται με τα γεωμετρικά σχήματα αφήνονταςένα ίχνος κίνησης μιας περίπλοκης ισορροπίας μεταξύ ακριβείας και χάους.
Η ΣπυριδούλαΖαβιτσάνου γεννήθηκε στη Λευκάδα. Με πρώτες σπουδές Πολιτικού Μηχανικού εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη της Πάτρας, όπου και κατοικεί. Η ενασχόλησή της με το σχέδιο και την ζωγραφική υπήρξε συνεχής.Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αποφοίτησε το 2021.
Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει εκθέσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, projects, ηλεκτρονικές σελίδες και έχει δημοσιεύσει σεπεριοδικά. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση «…ποιώμεν πόλιν» είναι η πρώτη της ατομική.