Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μια ιστορική επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί αύριο, Κυριακή 20 Μαρτίου, ο Μπαράκ Ομπάμ, επισφραγίζοντας έτσι μια προσέγγιση που θεωρούνταν για καιρό αδιανόητη και χαιρετίσθηκε ομόφωνα σε όλο τον κόσμο.

Το Air Force One αναμένεται να προσγειωθεί στην Αβάνα σχεδόν έναν αιώνα μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου. Ο Ομπάμα θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, τη Μάλια και τη Σάσα, ενώ θα έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ραούλ Κάστρο, όχι όμως και με τον αδελφό του Φιντέλ.

Ο Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με διαφωνούντες και πρωταγωνιστές της οικονομικής ζωής, θα απευθυνθεί την Τρίτη σε όλους τους Κουβανούς με μια ομιλία που θα αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως εκείνη της 17ης Δεκεμβρίου 2014, όταν είχε ανακοινώσει από τον Λευκό Οίκο την προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πρώην εχθρικές χώρες.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Ομπάμα αντιμετωπίζει προβλήματα στο ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο, που αρνείται να εγκρίνει την άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας. Ορισμένοι δε μοιάζουν να περιμένουν την εκλογή του νέου προέδρου, στα τέλη του έτους, ώστε να σταματήσει η διαδικασία επαναπροσέγγισης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ