Πάτρα: Στον Εισαγγελέα οι γονείς και η γιαγιά της ανήλικης που βρέθηκε στα σκουπίδια! ΝΕΟΤΕΡΑ

Με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου

Νεότερη Ενημέρωση 12.06: Στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, βρίσκονται οι γονείς και η γιαγία της 8χρονης Ρομά που κατηγορούνται για παραμέληση ανηλίκου, μετά τον εντοπισμό του κοριτσιού, το βράδυ της Καθαρας Δευτέρας, μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Γούναρη και Σωτηριάδου.

Πρώτη Ενημέρωση 11.52: Ενώπιον του Εισαγγελέα Πατρών θα βρεθούν σε λίγη ώρα οι γονείς και η γιαγιά της 8χρονης Ρομά, που το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας όπως έγραψε το tempo24.gr βρέθηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Γούναρη και Σωτηριάδου.

Σε βάρός του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση ανηλίκου. Η μεταγωγή τους από την Ασφάλεια Πατρών όπου κρατούνται στο Δικαστήριο της Πάτρας έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Από τον άνθρωπο που εντόπισε το κοριτσάκι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί που επενέβησαν παρέλαβαν το παιδί και με διακριτικότητα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, οπότε κάλεσαν τους γονείς της μικρής. Το παιδί είπε στην Αστυνομία ότι είχε μπει μέσα στον κάδο ψάχνοντας για ρούχα.

Οι 30χρονοι γονείς προσήλθαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν πως επειδή αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, η γιαγιά, ηλικίας 50 χρόνων,  είχε αναλάβει την ανατροφή του παιδιού.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο ΠΠΝΠ, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, του παρασχέθηκε ψυχολγική υπστήριξη και στη συνέχεια παραδόθηκε προσωρινά σε θείο του, καθώς οι γονείς και η γιαγιά κρατούνται, κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Από τις δικαστικές αρχές και τη σημερινή διαδικασία θα κριθεί ποια θα είναι η συνέχεια στην περιπέτεια της μικρής.

 

Διαβάστε επίσης