Ακόμη μια βραδιά ελληνικής οπερέτας στο Πατρινό Καρναβάλι

παρουσιαζει ο Ερασιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς Πατρών»

Σήμερα  Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ο Ερασιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς Πατρών» θα αφήσει  ξανά το καλλιτεχνικό του ίχνος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Οι μουσικές βραδιές του Ορφέα, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελούν πόλο έλξης και ενδιαφέροντος για τους Πατρινούς που γεμίζουν το Δημοτικό Θέατρο για να «ταξιδέψουν» σε παλαιές καλές εποχές και να ανασύρουν νοσταλγικές αναμνήσεις οι παλαιότεροι ή να νιώσουν αυτό το ξεχωριστό κλίμα της παραδοσιακής Αποκριάς οι νεώτεροι.

Πρόκειται για μια βραδιά ελληνικής οπερέτας, που θα έχει ως ραχοκοκαλιά τα «Θέλω να δω τον Πάπα», «Οι Μεθύστακες», «Η Μοδιστρούλα» και «Καρναβάλι 2016», που θα ερμηνεύσουν η Χορωδία του Ορφέα και σολίστ της χορωδίας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ηλία Παπαδόπουλου και του Φίλιππου Παπαδόπουλου. Στο πιάνο θα συνοδεύει η Έλενα Φέντκο, ενώ συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Παρουσίαση – αφήγηση: Μαρία Ναυσικά Παπαδοπούλου.

Λαμβάνουν μέρος οι σολίστ Ζωή Καραγκούνη (σοπράνο)-Μοδιστρούλα, Ελευθέριος Σπετσέρης-Πατέρας Κωνσταντής, Αλεξία Μαράτου (σοπράνο)-Αναμπέλα, Αναστάσιος Βλάνης-Άκης, Γεώργιος Ζωιτσάκης-Γείτονας Γιώργος, Ιωάννης Χριστόπουλος (τενόρος)-Γιάννης, Αντώνης Χριστόπουλος (τενόρος)-Αντώνης, Ηλίας Παπαδόπουλος (μαέστρος), Φίλιππος Παπαδόπουλος-Φίλιππος, Παναγιώτης Παπαλεξάτος (βαθύφωνος)-Σάκης, Κώστας Σακελλαρόπουλος-Ηλίας, Τάνια Παπαλεξάτου-Μάρθα, Ηλίας Καρασπήλιος-Ανδρέας, Όλγα Μουστάκη-Άγνωστη και Ηλίας Παλαιολόγου-Τζιάκομο.

Στο έργο θα αποδοθούν αξέχαστα κομμάτια, που άφησαν εποχή και θα ξυπνήσουν μνήμες. Τραγούδια των Νίκου Χατζηαποστόλου, Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ, Θεόφιλου Σακελλαρίδη, Κώστα Γιαννίδη, Carua, L. Denza, Τ. Μαρίνου, Γεώργιου Τριάντη, Ερμή Πόγγη, Μίμη Τραϊφόρου  και Ηλία Παπαδόπουλου, αλλά και καντάδες. Θα ακουστούν τα πασίγνωστα τραγούδια «Θέλω να δω τον Πάπα», «Άσε να γείρω», «Η Μοδιστρούλα», «Καρναβάλι 29». «Φτώχεια», «Η ωραία συντροφιά μας», «Τα Γιασεμιά», «Ο Σόλε Μίο», «Φουνικούλι Φουνικούλα», «Παλιά Πάτρα», «Σφίξε με», «Δεν μπορώ αγάπη μου», «Πλούτη και μεγαλεία», «Πόσο λυπάμαι», «Τι μάτια», «Ξενύχτηδες», «Αγάπης Λόγια», «Θερμή αγκαλιά», «Πόσο σ΄ έχω συμπαθήσει», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ήλθε και πάλι το Καρναβάλι» και «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου».
.

Διαβάστε επίσης