Ο «Ορφεύς Πατρών» δημιουργεί νέο φωνητικό σύνολο

Ο Ερασιτεχνικός Μουσικός Όμιλος «Ορφεύς Πατρών », με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει, την ίδρυση Μικτού Φωνητικού Συνόλου, στα πλαίσια του εκσυγχονισμού και αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του ιστορικού Ομίλου μας, που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια.

Την διεύθυνση του νέου συνόλου το Διοικητικό Συμβούλιο εμπιστεύθηκε στην καταξιωμένη πατρινή μουσικό, Λίνα Γερονίκου, διπλωματούχο μονωδίας και Διεύθυνσης Χορωδίας. Η επιλογή αυτή ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης και πολυεπίπεδης συνεργασίας της κας Γερονίκου με τον Όμιλό μας. Ο Πρόεδρος του Ορφέα κος Αντώνης Χριστόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πιστεύουν ακράδαντα στην επιτυχία του νέου αυτού εγχειρήματος, και προσκαλούν όλες και όλους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη νέα αυτή μικτή χορωδία, σε μία πρώτη συνάντηση την ΔΕΥΤΕΡΑ 11τη ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στα γραφεία του συλλόγου Φιλοποίμενος και Μαιζώνος, στις 8μμ. Θα γίνει ενημέρωση, εγγραφή μελών, ακροάσεις και πρόβα.

Στόχος της προσπάθειάς αυτής, η δημιουργία ενός σύγχρονου μουσικού συνόλου υψηλών απαιτήσεων, που θα προάγει την χορωδιακή τάχνη και παράλληλα με τα έργα των νεώτερων συνθετών θα αναδείξει και παρουσιάσει στο κοινό, και αξιόλογα έργα παλιότερων εποχών από το αρχείο του Ορφέα, διασώζοντας την μουσική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Η Λίνα Γερονίκου παίρνει την σκυτάλη συνεχίζοντας το έργο σπουδαίων μουσικών που κατά καιρούς διετέλεσαν μαέστροι στον Ορφέα, όπως ο Τσίκλης, ο Τριάντης, ο Σινούρης, ο Λαγουμιτζής, ο Φαραντζουλής και συνεχίζει σε πλήρη αρμονία με τον καλλιτεχνικό μας Διευθυντή αρχιμουσικό Ηλία Παπαδόπουλο και τον μαέστρο της παραδοσιακής ανδρικής χορωδίας μας κο Φίλιππο Παπαδόπουλο.
 

Διαβάστε επίσης