Πάτρα: Με μεγάλη συμμετοχή το Εργαστήρι με θέμα Υγεία με σωστή διατροφή με τη Βηθλεέμ Φακίδου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το διοργάνωσε η Κοινο_Τοπία

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Υγεία για όλους με σωστή διατροφή που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στον πολυχώρο της με εισηγήτρια τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια και ΦυσικοπαθολόγοΒηθλεέμ Φακίδου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής.

oi_symmetehontes_eihan_ti_dynatotita_na_enimerothoyn_kai_me_epoptiko_yliko.jpg

Μέσα από την παρουσίαση στοιχείων και παραδειγμάτων με τη χρήση του λόγου και εποπτικό υλικό οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και προβληματιστούν σε βασικά ερωτήματα που τίθενται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με τις διατροφικές του συνήθειες και τις επιπτώσεις αυτών στην υγεία του.

n.anastasopoylos_v.martini_d.fakos_v.fakidoy_v.kalogeropoylos_a.spiliotis_k.papantonopoylos_a.maneta.jpg

Συγκεκριμένα απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: Γιατί ασχολούμαστε με τη διατροφή μας; Ποια είναι τα 10 βήματα για την εξασφάλιση της καλής υγείας; Ποια τα είδη των θρεπτικών στοιχείων; Μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονες διατροφικές υπερβολές και ελλείψεις; Υπάρχουν πλεονεκτήματα στη χορτοφαγική διατροφή; Τι αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα μας όταν μειώσουμε την ποσότητα κρέατος; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να παίρνουμε ζωική πρωτεΐνη; Έχουν ελλείψεις στο σίδηρο οι καρποχορτοφάγοι; Βοηθούν στη οστεοπόρωση τα γαλακτοκομικά; Το γάλα είναι η μόνη πηγή ασβεστίου; και άλλα, ενώ έγινε παρουσίαση στοιχείων από Ελλάδα και άλλες αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες.

i_eisigitria_geniki_iatros_velonistria_kai_fysikopathologos_vithleem_fakidoy_enthoysiase_toys_symmetehontes.jpg

Υπήρξαν όμως και πολλά που δεν απαντήθηκαν στο δίωρο της εκδήλωσης ενώ αρκετά άλλα δεν αναλύθηκαν επαρκώς λόγω ελλιπούς χρόνου γιαυτό και αποφασίστηκε οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι με θέμα Υγεία με σωστή διατροφή που θα γίνει με τηνανιδιοτελή προσφορά της Βηθλεέμ Φακίδου σε τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών. Για την κάλυψη κάποιων βασικών λειτουργικών εξόδων οι συμμετέχοντες θα συμβάλουν με 15€. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο Νίκο Αναστασόπουλο καθημερινά στο 6973.250426 (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας).

ergastiri_me_thema_ygeia_me_sosti_diatrofi_tha_ginei_me_tin_anidioteli_prosfora_tis_vithleem_fakidoy_gia_4_vdomades.jpg

Γιατί όπως είπε και ο Ιπποκράτης ‘‘η τροφή σου είναι το γιατρικό σου και το γιατρικό σου είναι η τροφή σου’’

egine_paroysiasi_stoiheion_apo_ellada_kai_alles_anaptyssomenes_kai_aneptygmenes_hores.jpg

Η Βηθλεέμ Φακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μεταλλουργός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Πατρών και πήρε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εργάζεται έως σήμερα σαν Γενικός Ιατρός στο Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή. Είναι Βελονίστρια μέλος της Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει Φυσικοπαθολογία και Υγιεινή Διατροφή στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και 35 χρόνια είναι καρποχορτοφάγος.

vaso_martini_ypeythyni_tomea_perivallontos_kt_me_tin_omilitria_iatro_velonistria_kai_fysikopathologo_vithleem_fakidoy.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ