Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει σχολείο στην Ηλεία

Το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδος

Βυθισμένο  στο σκοτάδι για δώδεκα ημέρες λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης  βρίσκεται το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδος και οι μαθητές του χωρίς θέρμανση και φως διδάσκονται μόνο θεωρία αφού τα εργαστήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, τις αιτήσεις τους για τις Πανελλαδικές τις κατέθεσαν σε γειτονικό σχολείο,  ενώ οι καθηγητές διεκπεραιώνουν τα διοικητικά από τα σπίτια τους.

Η ηλεκτρολογική βλάβη παρουσιάστηκε στον υποσταθμό του σχολείου την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Ο διευθυντής ενημέρωσε άμεσα το δήμο για το πρόβλημα και ο τελευταίος έστειλε ηλεκτρολόγο για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Ο ηλεκτρολόγος παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλε, δεν κατάφερε να αποκαταστήσει τη βλάβη αφού τελικά διαπιστώθηκε ότι έχει καταστραφεί ηλεκτρολογικό υλικό (διακόπτης μέσης τάσης) το οποίο χρήζει άμεσης αντικατάστασης για να βρει το ΕΠΑΛ το… φως του.

Το ανταλλακτικό το είχε στη διάθεσή του ο ηλεκτρολόγος αλλά το κόστος του είναι της τάξης των περίπου 5.000 ευρώ. Έτσι οι μαθητές του ΕΠΑΛ περιμένουν από το δήμο να ολοκληρωθεί η έγκριση της δαπάνης για να αποκατασταθεί η βλάβη...

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ