Πυρά Αμβρόσιου σε Ιερώνυμο - Αναφορές για "χάϊδεμα" των ομοφυλόφιλων!

Τι ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Απάντηση στο ερώτημα «ποιος ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα» δίνει μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, διαπιστώνοντας πως υπάρχουν πράγματα που γίνονται, ωστόσο δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε… Επαναλαμβάνει, ωστόσο, πως κιβωτός της σωτηρίας μας παραμένει η Εκκλησία του Χριστού.

"Αν θα ερωτούσε κάποιος τον υποσημειούμενο: ποιος κυβερνάει σήμερα τον κόσμο; Θα απαντούσα: Ο διάβολος! Ο διάβολος όμως δεν είναι ορατός! Ορατά, αντιθέτως, είναι τα όργανά του, εδώ, εκεί και παραπέρα", επισημαίνει ο Μητροπολίτης, τονίζοντας: "Η Εκκλησία του Χριστού υπάρχει για να διαλύει τα έργα του Διαβόλου. Αλλά η Εκκλησία του Χριστού σήμερα είναι ζωντανή; Είναι μαχητική, όπως θα έπρεπε; Είναι στις επάλξεις; Δίνει την μαρτυρία της; Παίζει ρόλο Καθοδηγητού;". Ως παράδειγμα αναφέρει την τοποθέτηση Ιεράρχη, ο οποίος υπερασπιζόμενος του ομοφυλόφιλους, είπε: «Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι΄ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή και όχι η βία και η απόρριψη». Όπως σχολιάζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, "με άλλα λόγια, ο Θεός φταίει που τους δημιουργεί! Εμείς στον ομοφυλόφιλο οφείλουμε όχι μόνο σεβασμό, αλλά και τιμή! Σας ερωτών: Είναι λόγια του Χριστού αυτά; Ακούσατε μήπως κάποια διόρθωση, κάποια αντίρρηση από τη διοίκηση της Εκκλησίας;".

Συμπερασματικά, ο τοπικός Ποιμενάρχης, επισημαίνει: "Ο διάβολος, λοιπόν, κυβερνάει τον κόσμο σήμερα, κάποιος δε θαρραλέος ερευνητής είχε το θάρρος να τον ονοματίσει. Λέγεται Λόρδος Ρότσιλντ. Είναι Εβραίος! Κρατάει στα χέρια του τον Μαμμωνά, δηλαδή το χρήμα, και με αυτό διευθύνει την ανθρωπότητα. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 500 τρις ευρώ, όλα σε τούβλα χρυσού".

Και καταλήγει: ΄΄Κιβωτός της σωτηρίας μας παραμένει η Εκκλησία του Χριστού. Θησαυρός μας ο Ιησούς Χριστός! Όσοι είναι μέσα στην Κιβωτό, σώζονται! Και όσοι, εν μετανοία διατελούντες, ξαναγυρίζουν στην Κιβωτό, είναι καλοδεχούμενοι! Η Εκκλησία μας είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική του Χριστού Εκκλησία! Εμείς οι Κληρικοί είμεθα αμαρτωλοί, όπως κάθε άνθρωπος, αλλά αγωνιστές της αρετής. Αγωνιζόμεθα και την εμπειρία μας προσπαθούμε να την μεταδώσουμε στους χριστιανούς μας. Τον προσωπικό μας γιατρό τον επιλέγουμε. Αυτό κάνουμε, πρέπει να κάνουμε και για τον πνευματικό μας Πατέρα, τον διαλέγουμε, τον εμπιστευόμεθα και τον ακολουθούμε! Και με τον τρόπο αυτό σωζόμεθα! Ενούμεθα με τον Χριστό μας, γινόμαστε αληθινά και αληθινοί ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!΄΄.

Διαβάστε επίσης