Πάτρα: Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση του Εικαστικού Κλεομένη Κωστόπουλου

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Την τελευταία εβδομάδα διένυσε η πολύ επιτυχημένη συνεργασία της Art in Progress με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στην έκθεση του Κλεομένη Κωστόπουλου «Εγώ ένας άλλος | I is another», στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Με επισκεψιμότητα που ξεπερνά ήδη τους 1.500 επισκέπτες, εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και εξαιρετικές ξεναγήσεις από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στο κοινό, αναδεικνύει ότι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν την ποιότητα στην σύγχρονη ζωγραφική.

Σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 12:00, ο Κλεομένης Κωστόπουλος θα κάνει την τελευταία ξενάγηση στην έκθεση. Όσοι έχουν παραβρεθεί, μυημένοι και αμύητοι, νιώθουν την διαδρομή μίας πολύ ιδιαίτερης εμπειρίας.

Ο Κλεομένης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973, είναι εικαστικός καλλιτέχνης (ζωγράφος) και μετά από 20 περίπου χρόνια αναζήτησης και καλλιτεχνικής έρευνας στην Αθήνα και το εξωτερικό επέστρεψε, ζει και εργάζεται στην γενέτειρά του.

 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Στουτγάρδη και το Βερολίνο. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ., της Robert Bosch Stiftung, της DAAD και της ΑΣΚΤ Αθηνών. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία, πολλές ελληνικές και ξένες ιδιωτικές συλλογές. Έχει στο ενεργητικό του 8 ατομικές εκθέσεις καθώς και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το όραμά του για την τέχνη και τον πολιτισμό τον οδήγησε το 2011 στην ίδρυση της αστικής ΜΗ κερδοσκοπικής εταιρείας Art in Progress ενώ έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του 1ου, του 2ου και του 3ου διεθνούς εικαστικού φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture. Έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτικών πολιτισμού, δομές ανάπτυξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής και ευρωπαϊκής τέχνης, έχει εργαστεί για την δημιουργική προσβασιμότητα σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, έχει υλοποιήσει πολιτιστικά – καλλιτεχνικά – εκπαιδευτικά  projects για παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει ζωγραφική σε μικρούς και μεγάλους στην εκπαιδευτική δομή restART της Art in Progress.

 

«Εγώ ένας άλλος | I is another»

Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

16.01.2016 – 28.02.2016

Έκθεση του Κλεομένη Κωστόπουλου (1995 – 2015)

 

Διοργάνωση: Art in Progress

Επιμέλεια έκθεσης: Θανάσης Μουτσόπουλος

Συνεπιμέλεια – Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Τατιάνα Δήμου

Είσοδος ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ