Δυτική Ελλάδα: Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία "Αναμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο την ειλικρινή συγγνώμη του"

«Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μία ιδέα" η ατάκα του στην τηλεοπτική του εκπομπή

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων καταδικάζει κάθε είδους ρατσιστική και αναχρονιστική έκφραση που προσβάλει και μειώνει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα, βαθιά ριζωμένα, τα οποία αναπαράγει η κοινωνία σε καθημερινές εκφράσεις. Εκφράσεις που υποβαθμίζουν τα άτομα με αναπηρία, συντηρούν μία κίβδηλη εικόνα και προβάλλονται και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του ότι: «Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μία ιδέα» μόνο ως άστοχη και υβριστική μπορεί να χαρακτηριστεί συμβάλλοντας στην διαμόρφωση αρνητικών στερεοτύπων.

Μόνες απαντήσεις στον κ. Λαζόπουλο είναι οι φράσεις του κορυφαίου φυσικού, κοσμολόγου και τετραπληγικού συγγραφέα Stephen Hawking: «Όσο δύσκολη και αν  είναι η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι καλό που μπορείς να κάνεις και να πετύχεις σε αυτό», «Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Αυτό που είναι όμως σημαντικό, είναι η ικανότητα να δημιουργούμε».

Αναμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να απευθύνει την ειλικρινή συγνώμη του προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ