Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟ ο Απόλλων Carna

Ήττα με 87-81

O Παναθηναϊκός επικράτησε με 87-81 του Απόλλωνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Ραντούλιτσα που σταμάτησε στους 18 πόντους ενώ είχε και επτά ριμπάουντ ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Καλάθης με 15 πόντους. 

Για τους φιλοξενούμενους την παρτίδα προσπάθησε να σώσει ο Σάντλερ με 22 πόντους αλλά δεν μπόρεσε να γλυτώσει την ομάδα του απ’ την ήττα.

Όταν σοβαρεύτηκε δημιούργησε διαφορά

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως βαριεστημένα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ δίνοντας χώρο στον Απόλλωνα για να τρέξει και να δημιουργήσει. 

Έτσι, οι Πατρινοί, στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου, κατάφεραν να δημιουργήσουν σκορ κυρίως από την περιφέρεια. 

Από τα μισά όμως του πρώτου δεκαλέπτου και μετά οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς σοβαρεύτηκαν και έπαιξαν ορθολογικό μπάσκετ καταφέρνοντας να κάνουν ζημιά στον Απόλλωνα κυρίως από το «ζωγραφιστό» με τον Ραντούλιτσα να είναι ανίκητος, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει υπέρ τους με 24-20. 

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές. Ο Τζόρτζεβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες, χρησιμοποιώντας αρκετά τον Χέινς, προκειμένου να βρει ρυθμό, όπως και τον Μποχωρίδη, για τον ίδιο λόγο. 

Από το 14ο λεπτό και μετά οι παίκτες του Μέξα έδειξαν να παθαίνουν ένα μπλακ άουτ και να μένουν από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός άδραξε την ευκαιρία και δημιούργησε μία διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και τους 18 πόντους αλλά ένα τρίποντο από το κέντρο στην εκπνοή του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 53-36 του πρώτου μέρους.  

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Στην τρίτη περίοδο ο Απόλλων μπήκε δυνατά και προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά κάνοντας ένα σερί 6-0. 

Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήθελαν να τελειώσουν όσο νωρίτερα γίνεται τη δουλειά στο ΟΑΚΑ και με ένα ξέσπασμα των Καλάθη – Ραντούλιτσα πήγαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 70-57. 

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έριξε λίγο την πίεσή του και ο Απόλλων το εκμεταλλεύτηκε μειώνοντας τη διαφορά ακόμα και στους εννιά πόντους. 

Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και περίμεναν απλά τη λήξη της αναμέτρησης με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 87-81 υπέρ τους.

Πηγή: novasports.gr

Διαβάστε επίσης