Εκλογές «βλέπει» ο ξένος Τύπος

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild»

Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, εντεινόμενη κοινωνική δυσφορία, πολιτική αστάθεια, αλλά και την πιθανότητα πρόωρης κάλπης έως το καλοκαίρι «βλέπει» ο ξένος Τύπος για την Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild». «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πρόωρες εκλογές.

Στο περιβάλλον του ακούγεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή» αναφέρει χαρακτηριστικά, προβλέποντας εκλογές την άνοιξη ή το αργότερο στην αρχή καλοκαιριού - οι οποίες θα είναι οι τρίτες μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Οπως επισημαίνει ο συντάκτης, σε μία τέτοια περίπτωση θα έχουμε «στασιμότητα, παύση των μεταρρυθμίσεων, ίσως και αφερεγγυότητα του κράτους». Πληροφορίες για πρόωρες εκλογές την άνοιξη μετέδωσε και η γερμανική έκδοση της Huffington Post, τονίζοντας ότι η «Ελλάδα δεν ησυχάζει ποτέ».

Από την πλευρά της η «Wall Street Journal», σε ανταπόκρισή της από τη χώρα μας, επισημαίνει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και οικονομολόγοι αναμένουν νέα επώδυνα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της δόσης από τους πιστωτές μας.

Σχολιάζει δε ότι όσο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο εντείνεται ο κίνδυνος όχι μόνο για πλήγμα στο επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα, αλλά και για επαναφορά των σεναρίων χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ.

Διαβάστε επίσης