Πάτρα: Την έλλειψη βηματοδοτών φέρνει στη Βουλή ο Ιάσων Φωτήλας

κατέθεσε ερωτηση στον υπουργό υγείας

Την έλλειψη ιατρικού υλικού για ευπαθείς ομάδες σε Νοσοκομεία της Αχαΐας επισημαίνει ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αχαϊκών ΜΜΕ, φαίνεται ότι σε όλη την περιοχή έχουν μείνει για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά ΜΟΝΟ δύο βηματοδότες. Η αρμόδια αρχή για την έγκριση προμηθειών στα νοσοκομεία αδυνατεί να προχωρήσει σε προμήθεια νέων βηματοδοτών λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής μονάδας που έχει δοθεί από το Παρατηρητήριο. Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να αναζητούν σε όλη τη χώρα νοσοκομείο που να διαθέτει βηματοδότες προκειμένου να κάνουν εκεί εισαγωγή.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Φωτήλας ρωτά τον Υπουργό για την ισχύ των δημοσιευμάτων, καθώς και τις ενέργειες που θα προβεί ώστε από τη μια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και από την άλλη να διερευνήσει τυχόν ευθύνες.

O αχαιός βουλευτής κατέθεσε επίσης αντίστοιχα ερωτήματα όσον αφορά στην απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ υπερήλικων συνταξιούχων με αναπηρία 80% και άνω 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ