Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Η πραγματικότητα αντικρούει τα στοιχεία του απολογισμού της Περιφέρειας

τονιστηκε στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου

«Ο απολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν είχε να επιδείξει κάτι ουσιώδες  αφού τα στοιχεία που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας - σε 607 σελίδες –  τα αντικρούει η πραγματικότητα.  Και η πραγματικότητα είναι τα στοιχεία για την ανεργία, η οποία καταγράφει αύξηση καθώς κυμαίνεται στο 28,4% στην Π.Δ.Ε., αλλά και τα στοιχεία που κατατάσσουν την περιφέρειά μας στην 11η  θέση, στο σύνολο των 13 περιφερειών.»

 

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων από την περιφερειακή παράταξη  «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων για το 2015 από τον περιφερειάρχη  Α. Κατσιφάρα αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Γαβριηλίδης μιλώντας στο Σώμα ανέφερε χαρακτηριστικά για τον απολογισμό ότι «πολύ κακό για το τίποτα…607 σελίδες για να μας κάνετε το μαύρο άσπρο. Το άσπρο είναι η εικόνα που μας παρουσιάσατε. Το μαύρο είναι η πραγματικότητα: Αυξήθηκε στο 28,4% η ανεργία στην ΠΔΕ  -  2η στη χώρα  από 6η με 17,6 το 2011 - τη στιγμή που έπεσε ο εθνικός μέσος όρος... Μείωση κατά 6,8% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας και μείωση κατά 6,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, καθιστώντας την ΠΔΕ την 11η περιφέρεια σε ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα».

 

Επιπλέον, η «Αντίσταση Πολιτών» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έθεσε αρκετά ερωτήματα κυρίως γύρω από την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ -η οποία δεν ξεπέρασε τελικά το 70% - αλλά και για διάφορους τομείς της περιφέρειας όπου αν και παρουσιάζονται ενέργειες με καθημερινά δελτία τύπου και φωτογραφίες, βλέπουμε πως τελικά δεν γίνεται ….τίποτα.  

 

Τελικά, παρά τον όγκο των 607 σελίδων, η περιφερειακή αρχή δεν παρουσίασε καμία σοβαρή πολιτική παρέμβαση από την διοίκηση της το 2015 .

 

Διαβάστε επίσης