Κυκλοφόρησε το ιστορικό λεύκωμα για το Πανεπιστήμιο Πατρών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Για την 50ετή ιστορία του

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το επετειακό λεύκωμα για την 50χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών, που τιτλοφορείται «Πανεπιστήμιο Πατρών 1964-2014: 50 χρόνια μετά - μια συνοπτική ιστορία», με συγγραφέα τον ομότιμο καθηγητή Σήφη Μπουζάκη, ειδικό σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Στο παραπάνω λεύκωμα παρουσιάζεται, με πλήθος ιστορικών τεκμηρίων (θεσμικά κείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφίες κ.λπ.), η πενηντάχρονη ιστορία μας, με αναφορά στις Διοικήσεις, τις Σχολές, τα Τμήματα, τους διδάσκοντες-διδασκόμενους, τις κτιριακές υποδομές, τις κεντρικές μονάδες του Ιδρύματος (βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο, μουσεία κ.λπ.), τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στο τέλος του λευκώματος παρατίθεται παράρτημα με πίνακες για τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου, την ανθρωπογεωγραφία του, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και τους δωρητές. Το λεύκωμα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Π. Κούλης», χρηματοδο-τήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών, ενώ ο συγγραφέας εργάστηκε αφιλοκερδώς, παραχωρώντας τα συγγραφικά του δικαιώματα στο πανεπιστήμιο.

arheio_lipsis_2.jpg

Διαβάστε επίσης