Βάζουν τους πρόσφυγες σε σπίτια με κόκκινες πόρτες - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική στιγματισμού

Δεκάδες πρόσφυγες στη Βρετανία που η κυβέρνηση τους έχει εγκαταστήσει σε σπίτια του Middlesbrough καταγγέλλουν ότι σκοπίμως τους δόθηκαν σπίτια τα οποία έχουν κόκκινες πόρτες σε μια πολιτική στιγματισμού, όπως έκανε την δεκαετία του 1930 η Γερμανία εναντίον των φυλετικών και κοινωνικών ομάδων που ήθελε να στιγματίσει, με κίτρινα αστέρια και ροζ τρίγωνα.

Οι πρόσφυγες ζητούν από τις αρχές να τους επιτρέψει να βάψουν τις πόρτες και καταγγέλλουν αμέτρητες επιθέσεις από ρατσιστές οι οποίοι γνωρίζουν από το χρώμα στις πόρτες, σε ποια σπίτια κατοικούν αλλοδαποί.

upl569fca462f45e.jpg

Ο Μοχάμεντ Μπαγκέρ Μπαϊζάβι από το Ιράν κατήγγειλε στην Daily Mail ότι το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών, έγινε στόχος επίθεσης από νεαρούς, οι οποίοι πέταξαν αυγά και μπουκάλια και από ιερόδουλες που την νύχτα χτυπούν τα τζάμια προκαλώντας τρόμο στους ενοίκους. Ο ίδιος τονίζει ότι οι γείτονές του – που δεν ειναι πρόσφυγες – δεν έχουν κόκκινες πόρτες στα σπίτια τους και δεν έχουν δεχθεί επιθέσεις.

Τοπικοί βουλευτές οι οποίοι έχουν επισημάνει το πρόβλημα έδω και πολύ καιρό, δήλωσαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι σε ένα από αυτά τα σπίτια είχε χαραχτεί στην κόκκινη πόρτα του το σύμβολο του Εθνικού Μετώπου, της ακροδεξιάς ρατσιστικής οργάνωσης της Βρετανίας. Σε μια άλλη περίπτωση μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε φραστικά σε γυναίκες φωνάζοντας: Εισαστε βρώμικες. Να φυγετε από τη χώρα μας».

upl569fca88630db.jpg

Η εταιρία Jomast η οποία έχει παραχωρήσει τα σπίτια για την στέγαση των προσφύγων και η G4S που έχει αναλάβει ζητήματα ασφαλείας συμφώνησαν να βαφτούν οι πόρτες με άλλο χρώμα. 

Πηγή: thetoc.gr