Πρόστιμο 3,3 εκατομμύρια στον Παπασταύρου

Στην Εισαγγελία ο φάκελος

Καταλογίστηκε από τις αρχές στον Σταύρο Παπασταύρου το πρόστιμο των 3,3 εκ. ευρώ που σχετίζεται με λογαριασμό του ο οποίος εντοπίστηκε μετά τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κατόπιν του ελέγχου από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον οριστικό καταλογισμό του προστίμου έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατομμυριων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιου σε τραστ που είχε συτστήσει ο παιδικός του φίλος , επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Τον ισχυρισμό αυτό έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνή εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών προκσομίζοντας τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Παπασταύρου σχετικα  έγγραφα για  τις κινήσεις του λογαριασμού.

Ομως, οι αρχές δεν δέχθηκαν τα επιχιερήματά τους. Έτσι, μετά το τέλος του ελέγχου η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελια Πρωτοδικων απ' όπου θα κληθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πληρώσει το προςτιμο των 3,3 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή.
Αν το εξοφλήσει  δεν θα ασκηθει  σε βάρος του ποινική δίωξη. Σε διαφορετική περίπτωση κινείται σε βάρος του η ποινική διαδικασία  που προβλέπεται.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης