Ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης κατά του Στ. Παπασταύρου για την λίστα Λαγκάρντ

Υπόλογος για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, είναι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Για άμεση συνέργεια στο αδίκημα κατηγορείται ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή. 

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Unmute

Η προκαταρκτική έρευνα άρχισε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού ύψους σχεδόν 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπασταύρου έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός ανήκει στην εταιρεία Stabri Limited, (υπεράκτια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νησους) της οποίας μόνος ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας, ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού η οποία κατατέθηκε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα από τον ίδιο τον Σάμπι Μιωνή, ήταν αποταμιευτικός χωρίς να πραγματοποιείται καμία ανάληψη από τον κ. Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Παπασταύρου όταν έκλεισε ο λογαριασμός τον Ιούνιο 2011 όλα τα χρήματα επιστράφηκαν στον επιχειρηματία.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ