Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης η κοπή πίτας στο Άσυλο Ανιάτων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης έγινε το πρωί  της περασμένης Κυριακής η κοπή της Βασιλόπιττας στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών .

Νωρίτερα είχε τελεστεί η θεία Λειτουργία στο ΝαΪδριο της Αγίας Ευφροσύνης , την οποία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων, μέλη του Σωματείου,  περιθαλπόμενοι και συγγενείς τους. Στην διάρκεια της τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της  ψυχής του Ιωάννη (Γιάννη) Καραπλή , ταμία του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή  , το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Την πίττα , που ήταν προσφορά προς το Ίδρυμα, ευλόγησε εκ μέρους του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο αρχιμανδρίτης  π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, συμπαραστατούμενος από τον ιερέα του Ιδρύματος π. Γεώργιο Μπιτσάκο.

Ευχές γα την νέα χρονιά απεύθυναν από το Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος Ανδρέας Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Οικονομόπουλος και τα μέλη Θεόδωρος Πολίτης και Παναγιώτης Τρίγκας.

Όλοι , εκτός από τις ευχές , αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην προσωπικότητα του εκλιπόντα Γιάννη Καραπλή, και μίλησαν  για την πολύχρονη προσφορά του στο Ίδρυμα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Ανδρέας Παναγόπουλος, ο εκλιπών, μαζί με την σύζυγό του Νικολίτσα, από τα νεανικά τους χρόνια εργάστηκαν εθελοντικά και προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίας στο Ίδρυμα, και στάθηκαν πάντα με αγάπη δίπλα  στους περιθαλπομένους .

Ευχές για την νέα χρονιά αλλά και την λύπη τους για τον θάνατο του Γιάννη Καραπλή εξέφρασαν δύο από τους περιθαλπομένους αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Τονίστηκε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρει  στην κοινωνία το Ίδρυμα και εξ αιτίας του οποίου έχει αποκτήσει φήμη που εκτίνεται και εκτός Πατρών.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μέλη του Σωματείου του Ασύλου Ανιάτων, εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, συγγενείς των περιθαλπομένων, οι εργαζόμενοι  φίλοι και δωρητές του Ιδρύματος  που παντοιοτρόπως ενισχύουν το έργο του. 

8e43d56e-c419-47b6-842b-3dbb3e796251.jpg

c2a072c3-9072-4420-a449-c67427887832.jpg

a3760b61-e88b-4ca1-ab1c-a6d904d9c307.jpg

c483d2dc-93a2-471a-bc9a-5d740deb7ffe.jpg

Διαβάστε επίσης