Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα για τις επιθέσεις σε γυναίκες την Πρωτοχρονιά στην Κολονία

Έχουν υποβληθεί εκατοντάδες μηνύσεις

Τα στοιχεία οκτώ υπόπτων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και αιτούντες άσυλο, ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Αμβούργο την Πρωτοχρονιά, οι οποίες διαπράχθηκαν ταυτόχρονα με εκείνες στην Κολονία (δυτικά), γνωστοποίησε σήμερα η τοπική αστυνομία, που διευκρίνισε ότι της έχουν υποβληθεί 205 μηνύσεις.

«Αυτή τη στιγμή οι ερευνητές έχουν αναγνωρίσει 8 υπόπτους» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία του Αμβούργου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για πρόσωπα «με καταγωγή από οικογένειες μεταναστών». «Μεταξύ (των υπόπτων) βρίσκονται πρόσφυγες που διαμένουν σε ένα κέντρο φιλοξενίας στην πόλη του Αμβούργου όπως επίσης και εγκληματίες που διαμένουν εδώ και πολλά χρόνια» στην πόλη, προσέθεσε η αστυνομία.

Στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται καμία σύλληψη.

Στην αστυνομία έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής «205 μηνύσεις» έναντι 133 την Κυριακή και η «πλειονότητα των θυμάτων αναφέρεται σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν» σε έναν δρόμο μια υποβαθμισμένης συνοικίας στο Αμβούργο, τονίζει η αστυνομία. Αναφέρεται επιπλέον, σε περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι αστυνομικές αρχές του Αμβούργου ανακοίνωσαν επίσης ότι διεξαγάγουν έρευνες σχετικά με μια ομάδα περίπου 20 μελών που εμφανίστηκε τη στιγμή των γεγονότων, χωρίς ωστόσο να διαθέτει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Διαβάστε επίσης