Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

"ειναι δεσμευσή μας" ανεφερε ο υπουργός οικονομικών

Θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια απέσπασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup στις Βρυξέλλες. Από τη μία ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει μια «αξιοσημείωτη πρόοδο από το καλοκαίρι». Από την άλλη, όμως, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και κυρίως σε ό,τι αφορά τους διορισμούς στις διοικήσεις των τραπεζών.

Συγχρόνως, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο να δώσει περισσότερα στοιχεία για το ασφαλιστικό, όπως επίσης και για τα δημοσιονομικά του 2016, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι θεσμοί το συντομότερο δυνατόν στην Αθήνα και να ξεκινήσει η αξιολόγηση.

Για άλλη μία φορά, όπως έκανε και μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Ντάισελμπλουμ παρέπεμψε σε μια μακράς διάρκειας αξιολόγηση, παρόλο που απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πραγματικά δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει αν και θα ήθελα να είναι πολύ σύντομη».

"Δέσμευση για το ΔΝΤ"

Συγχρόνως κατέστη απόλυτα σαφές το θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει συμφωνηθεί - «αυτή είναι η δέσμευσή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και όχι μόνο με τεχνική βοήθεια αλλά και με χρηματοδότηση στο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ