Τα προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάτρας για σχολεία

Απευθύνονται στις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών στην προσπάθειά της να αναπτύξει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας  διοργανώνει  για 4η συνεχή χρονιά προγράμματα και δραστηριότητες με στόχο τη  διαρκή επικοινωνία  Σχολείου και Βιβλιοθήκης.

Τα προγράμματα απευθύνονται στις σχολικές τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και  σχεδιάζονται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων που επιθυμούν να συμμετέχουν,   ώστε να εξατομικεύονται και να καλύπτουν τις ανάγκες του γνωστικού επιπέδου των μαθητών, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους των εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά, τα προγράμματα στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος  οι τάξεις είναι:

γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη. Για όλες τις τάξεις όλων των βαθμίδων: διαδραστική ξενάγηση όπου τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν το ρόλο της Βιβλιοθήκης ως αποθετήριο γνώσης και ψυχαγωγίας.
γνωριμία με την τοπική ιστορία. Από  Δ΄ Δημοτικού  έως Γ΄ Λυκείου. Τα παιδιά περιδιαβάζουν την ιστορία της πόλης μέσα από βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες.
Φιλαναγνωσία. Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Το πρόγραμμα συνδυάζει την αφήγηση με την εικαστική αγωγή.
Βιβλιοερευνητική εργασία. Από Δ΄Δημοτικού έως Γ΄Λυκείου. Το πρόγραμμα έχει στόχο να εισάγει και να καθοδηγήσει τα παιδιά στην αναζήτηση, εύρεση και επεξεργασία του υλικού που υπάρχει στη βιβλιοθήκη για την εκπόνηση  μιας ερευνητικής εργασίας της επιλογής τους.
Εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Από Α΄ έως Στ΄Δημοτικού. Το παιχνίδι ως αρωγός στη διαδικασία της μάθησης

 

Για τη σχεδίαση και υλοποίηση των προγραμμάτων η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κρίνεται απαραίτητη.

Για  περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων επικοινωνείτε  στα τηλέφωνα:

2610277751, 2610224813.

Για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Διαβάστε επίσης