Το ησυχαστήριο του David Bowie στην Καραϊβική - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ξενάγηση στο πρώην παλάτι του θρύλου της μουσικής

Ήσυχο και ειδυλλιακό... Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail προσφέρουν μια σπάνια εικόνα μέσα από το τροπικό θέρετρο του David Bowie, το οποίο είχε χτίσει σε ένα ιδιωτικό νησί της Καραϊβικής τη χρονιά που παντρεύτηκε τη σύζυγό του Iman, το 1992, έναντι του ποσού των (σημερινών) 18,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον, βέβαια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ησυχαστήριο του θρύλου της ροκ έχει περάσει στα χέρια ενός μυστικού αγοραστή.

Μπορεί να είναι σχεδόν 25 ετών αλλά το αρχοντικό διατηρεί την αίγλη και την πολυτέλειά του με πλούσιους πολύχρωμους εσωτερικούς χώρους με ινδονησιακές επιρροές με βάση το γούστο του Bowie.

Το γαλήνιο καταφύγιο στην πλαγιά έχει περιγραφεί από τον τραγουδιστή ως ένα «ήσυχο μέρος», τόσο χαλαρωτικό που του φάνηκε δύσκολο να γράψει νέα μουσική εκεί. Ο Bowie μάλλον το βρήκε πολύ ήσυχο για τα δικά του δεδομένα -όπως είχε πει και ο ίδιος- και το πούλησε στο βρετανό εκδότη και ποιητή Φέλιξ Νέντις έναντι 3,5 εκατομμυρίων λιρών, ενώ πλέον είναι άγνωστο σε ποιανού τα χέρια έχει περάσει. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βίλα διαφημίζεται από το παγκόσμιας φήμης μεσιτικό γραφείο Knight Frank.

Το συγκεκριμένο νησί, στο οποίο βρίσκεται το παλάτι, ο τραγουδιστής το αποκαλούσε «fantasy island» και ήταν δημοφιλής προορισμός για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge. Το σπίτι σχεδιάστηκε από το σουηδό αρχιτέκτονα Arne Hasselqvist, με τον Bowie να δηλώνει τη δεκαετία του '90: «Ήθελα κάτι που να είναι σε αντίθεση με την Καραϊβική αν αυτό ήταν δυνατόν. Είναι μια προσωποιημένη ιδιοτροπία. Για μένα αυτό το σπίτι είναι απλά το πιο όμορφο κλισέ. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το Mustique είναι ένα νησί της φαντασίας».

Θέλοντας να δείξει πόσο ήρεμο ήταν το μέρος εκεί, είχε δηλώσει: «Το σπίτι είναι ένα τόσο ήσυχο μέρος που δεν έχω απολύτως κανένα κίνητρο για να γράψω πράγματα, όταν είμαι εκεί».

Όσο το γιατί επέλεξε το Mustique ο Bowie πρόσθεσε ότι ήταν ειλικρινά κάτι αρκετά περίεργο. Πήγε για να περάσει μερικές ημέρες με τον Mick (Jagger) και Jerry (Hall) στο σπίτι τους και τελικά κατέληξε να συζητάει για αυτό το μέρος με τον αρχιτέκτονα Arne Hasselqvist και σκέφτηκε «γιατί όχι;».

Εκτός από τα πολυτελή δωμάτια το αρχοντικό διαθέτει μια σκηνή για μουσικές παραστάσεις και μια υπέροχη βεράντα με θέα τη θάλασσα με τους μεσίτες να λένε ότι έχει θέα στα «πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του Mustique». Στο νησί υπάρχουν περίπου ακόμη 80 σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν επίσης σε διασημότητες.

Δείτε φωτογραφίες...

ikid01.jpg

ikid03.jpg

ikid05.jpg

ikid06.jpg

ikid10.jpg

Διαβάστε επίσης