Αλεξιάδης: Πληρωμές με κάρτα μέσω Taxis από φέτος

Πιθανότατα από το καλοκαίρι

Με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν από φέτος οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος, όπως προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση στη Βουλή, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, οπότε στη συνέχεια θα είναι δυνατή η εξόφληση φόρων και οφειλών μέσω του Taxis.

Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία.

Η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ. Το ποσό που συμψηφίστηκε ανέρχεται σε 10,37 εκατ. ευρώ. Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα λάθη.