Με άνεση ο ΠΑΟΚ 3-1 τα Γιάννενα

ξεπέρασε γρηγορα την ήττα από την καλλονή

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από την Καλλονή για το Κύπελλο και με πολύ καλή εμφάνιση πήρε μια εύκολη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Το γκολ του Αθανασιάδη στο 44' ήταν αυτό που ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων που μέχρι εκείνο το λεπτό είχε απειληθεί μόνο με μακρινά σουτ.

Το δίδυμο των Χαρίση και Τσίμιροτ ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Είχαν μια καλή συνεργασία βοηθώντας την ομάδα τους να παίξει με την μπάλα κάτω για πρώτο φορά φέτος. Ο Χάρισης στο 51' πέτυχε το 2-0, ενώ στο 64' και ο αρκετά δραστήριος Ζάιρο έκανε το τελικό 3-0. Ο ΠΑΣ φάνηκε όταν ο Δικέφαλος αποφάσισε να κατεβάσει ταχύτητα, καθώς ακολουθεί ο επαναληπτικός με την Καλλονή στην Τούμπα, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής στο 90' με το δυνατό σουτ του Κοζορώνη.

Έτσι έπαιξε ο ΠΑΟΚ

Ο Ιγκορ Τούντορ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε φανέλα βασικού στους Όλσεν που επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας και Λέοβατς. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Τσίμιροτ και Χαρίσης. Μπροστά τους ο Πέλκας, στις πτέρυγες οι Ζάιρο και Μακ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης. Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3.

Με πολλές απουσίες

Ο Γιάννης Πετράκης με τον πρώτο σκορ της ομάδας, Μιχάλη Μανιά στον πάγκο ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3 . Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ και Στρούνα. Στο κέντρο ήταν οι Τσουκαλάς, Γιάκος και Γαρουφαλίας. Τέλος στην επίθεση ήταν οι Λίλα, Ηλιάδης και Ίλιτς.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή. Οι Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με καλό passing game προσπάθησαν να ανοίξουν την άμυνα του ΠΑΣ που έπαιξε με μοναδικό προωθημένο τον Ίλιτς. Η ανάπτυξη έβγαινε από την αριστερή πλευρά, αλλά και από τον άξονα με τον Σκόνδρα να έχει πολλά προβλήματα απέναντι στον Μακ, αλλά και στα ανεβάσματα του Λέοβατς.

Μόνο έξω από την περιοχή

Ο Δικέφαλος απείλησε μόνο με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Βελλίδη με τους Πέλκα και Χαρίση να κάνουν τα περισσότερα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» χάθηκε στο 31' όταν το δυνατό σουτ του Χαρίση ανάγκασε τον πρώην συμπαίκτη του να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε δυσκολίες στο να βγάλει ανάπτυξη από τα δεξιά καθώς οι Ζάιρο και Κίτσιου δεν μπορούσαν να συνεργαστούν.

Κλάους και 1-0

Όμως από εκείνη την πλευρά ήρθε το γκολ ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ζάιρο έκανε την ατομική προσπάθεια με τον Ηλιάδη να τον μαρκάρει με τα μάτια. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στο πέναλτι με τον Αθανασιάδη να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστός και να την στέλνει στα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το 1-0.

Εκτέθηκε η άμυνα

Σ' αυτή την φάση η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα εκτέθηκε καθώς τόσο ο Ηλιάδης, όσο και ο Μπέριος επέτρεψαν τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Ο πρώτος γιατί άφησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό του Δικεφάλου να κάνει την σέντρα και ο δεύτερος γιατί άφησε αμαρκάριστο τον Έλληνα επιθετικό. Η ομάδα των Ιωαννίνων σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε την εστία του Όλσεν που ήταν απλός θεατής στο παιχνίδι.    

 

Ο Γιάννης Πετράκης στο δεύτερο ημίχρονο προχώρησε σε μια αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Στρούνα είχε ένα τράβηγμα στο γαστροκνήμιο με τον Ακόστα να παίρνει την θέση του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λίλα να παίξει ως δεξί μπακ σε όλο το δεύτερο 45λεπτο.  

Άνοιξε λογαριασμό ο Χαρίσης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, έχοντας πολλές καλές στιγμές, αλλά και γκολ. Το δίδυμο Χαρίσης και Τσίμιροτ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ενώ από κοντά ήταν και ο Ζάιρο.  Ο πρώην γιαννιώτης στο 51' με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και αφού χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη κατέληξε στα δίχτυα του. Το γκολ δεν το πανηγύρισε ο Χάρης Χαρίσης, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να το αποθεώνει και τους συμπαίκτες να τον... «δέρνουν».

Γκολ και ο Ζάιρο

Η ομάδα των Ιωαννίνων μετά το δεύτερο γκολ παραδόθηκε στις ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Δεκατρία λεπτά αργότερα έγινε και το 3-0 με τον Ζάιρο. Μετά από σέντρα του Λέοβατς από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Λίλα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει Βελλίδη.  

Ξύπνησε στο τέλος 

Ο ΠΑΟΚ μετά το 70' κατέβασε ταχύτητα δίνοντας την δυνατότητα στον ΠΑΣ να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 73΄ έγινε η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ηλιάδη να κάνει σέντρα από αριστερά, τον Λίλα να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ. Το γκολ της τιμής για τους γιαννιώτες ήρθε στο 90 με το δυνατό σουτ του Κοζορώνη γράφοντας το τελικό 3-1.

 

MAN OF THE MATCH: O Χάρης Χαρίσης έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ο νεαρός μέσος, πέτυχε ένα καταληπτικό γκολ(το δεύτερο του ΠΑΟΚ), ενώ από τα δικά του πόδια έβγαιναν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Στο 69' αντικαταστάθηκε από τον Γκολάσα με τους φιλάθλους να χειροκροτούν τον Χάρη Χαρίση.  

 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε ακριβά το παθητικό παιχνίδι που έπαιξε. Μετά το δεύτερο γκολ του Χαρίση παραδόθηκε στις ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε από τον πάγκο με τις τρεις γρήγορες αλλαγές δεν έφεραν το αποτέλεσμα που θα ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.  

 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης