Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου της Παναγιώτας Λάμπρη «Η μνήμη της γεύσης».

Σήμερα στο αναγνωστηριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Σήμερα  Δευτέρα στις 19.00 το απόγευμα ξαναρχίζουν τα Φιλολογικά Βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών στην οδό Μαιζώνος και Φιλοποίμενος.

Τη συγκεκριμένη βραδιά θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της καθηγήτριας και συγγραφέως Παναγιώτας Λάμπρη «Η μνήμη της γεύσης».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο λογοτέχνης Σταύρος Ιντζεγιάννης ενώ τη συγγραφέα θα προλογίσει ο Λεωνίδας Μαργαρίτης, πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο των εκδόσεων i write.gr publications, “H μνήμη της γεύσης» έρχεται φορτωμένη με καλούδια του τόπου ακριβά και επιθυμεί να τέρψει τον αναγνώστη με Ηπειρώτικες γεύσεις αρχέγονες, με μυρουδιές μεθυστικές, με εικόνες ποθητές, που αποπνέουν τη διαχρονική αρχοντιά της γνησιότητας, της λιτότητας και της απλότητας. Βυθίζεται στον χρόνο και κοινωνεί με γευστικούς προγονικούς δεσμούς, οι οποίοι, μέσω της σοφίας και της εμπειρίας αιώνων, εκφράζουν μια άλλη διάσταση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Ανακαλεί, επίσης, νοσταλγικά, μαγειρέματα λιτά και χορταστικά, αγγίγματα εδεσμάτων αισθαντικά, επιφωνήματα γευστικής ικανοποίησης μοναδικά και προτείνει την απόλαυση όλων ετούτων στης οικογένειας τη ζεστή εστία ή στων συνδαιτυμόνων τη χαριτωμένη συντροφιά!

Η Παναγιώτα Π. Λάμπρη έχει γεννηθεί το 1959 στη Ροδαυγή Άρτας. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί, δημοσιεύει βιβλιοπαρουσιάσεις και μελέτες και έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2006 εξέδωσε τη λαογραφική μελέτη «Ροδαυγή, το ρόδο της αυγής» (ιδιωτική έκδοση), το 2009 τη συλλογή διηγημάτων «Το χάσικο ψωμί» (εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία), το 2011 τη μελέτη «Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής» (εκδόσεις iWrite.gr) και το 2014 την ποιητική συλλογή «Εν οδύναις» (εκδ. Άπειρος χώρα).