Χρυσόστομος: "Η Πατρίδας μας, ελησμόνησε το Θεό και νομοθετεί την αμαρτία"

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών για τα Θεοφάνεια

Με τη συμμετοχή πολλών πιστών αλλά και με... "πολιτικά" μηνύματα εορτάστηκε στην Πάτρα η ημέρα των Θεοφανείων.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες στον Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή που κατέληξε στο λιμάνι της Πάτρας όπου ανέμενε ο Θεοφιλέστος Κερνίτσης με τους ιερείς του Αγίου Ανδρέου. Εκεί έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Περίπου 50 νέοι έπεσαν στα νερά του Πατραϊκού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό τον οποίο έπιασε ο 21χρονος Χρίστος Σωτηρόπουλος.

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Πατρών σε δηλώσεις του, έστειλε το δικό του "πολιτικό" μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά: "... Σε ένα κόσμο αποστασίας από τον Θεό, βίας, πολέμων και αδικίας και σε μία χώρα, όπως η Πατρίδας μας, η οποία ονομάσθη, ουχί αναιτίως, χώρα της Φιλοκαλίας, του φωτός και της Ορθοδοξίας, στην οποία όμως δυστυχώς εσχάτως εμακρύνθημεν από τον Θεό και ενομεθετήσαμε την ανομία και την ηθική διαφθορά, είναι επίκαιρο το μήνυμα των Προφητών, όπως του Ησαΐου: «Λούσασθε καί καθαροί γίνεσθε, ἀφέλετε τάς πονηρίας ὑμῶν ἀπό τῶν καρδιῶν ἡμῶν» καί τοῦ Τιμίου Προδρόμου « Μετανοεῖτε, ἤγγικε γάρ ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν».

Συγχαίρω τα παιδιά μας, τα Πατρινόπουλα που έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και φώναξαν με ένα στόμα και μια ψυχή: "Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Ορθοδοξία" και πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά, η χρυσή ελπίδα του μέλλοντος θα στηρίξουν στους ώμους τους την πνευματική κληρονομιά του τόπου μας..." κατέληξε ο Μητροπολίτης Πατρών.

Διαβάστε επίσης