Επίσκεψη του Μητροπολίτη Πατρών στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου (ΦΩΤΟ)

Την συμβολική ημέρα των Τριών Ιεραρχών, 30 Ιανουαρίου 2024, επέλεξε το Γυμνάσιο Σαραβαλίου να κόψει τις Πρωτοχρονιάτικες Πίτες των μαθητών/τριών του, των εκπαιδευτικών του και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που τιμούν την μνήμη των Μεγάλων Διδασκάλων – Προστατών της Παιδείας, μαζί με πρωινό Εκκλησιασμό.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σαραβαλίου, κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος, κάλεσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, να ευλογήσει τις Πίτες και να μιλήσει στους μαθητές για την σπουδαία προσφορά των Μεγάλων Τριών Ιεραρχών στα γράμματα και στην διάπλαση της ψυχής. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας ανταποκρίθηκε στο αίτημά του με προθυμία και χαρά και έτσι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Σαραβαλίου Πατρών είχε την μεγάλη τιμή και την σπάνια τύχη να τον υποδεχτεί, να ευλογηθεί από αυτόν και να ωφεληθεί από τα πολύτιμα λόγια του.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, αφού ευλόγησε τις Πρωτοχρονιάτικες Πίτες των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σαραβαλίου  - όλες ήταν μια ευγενική χορηγία του πρόθυμου, δραστήριου και φιλότιμου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου – απευθύνθηκε στα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά, στοργή και αγάπη - καθώς και ο ίδιος, πριν αξιωθεί την μεγάλη τιμή του Ιερού Σχήματος είχε διατελέσει δάσκαλος – και τους μίλησε για το έργο των Τριών Μεγάλων Δασκάλων της Χριστιανοσύνης, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη μεγάλη τους εκπαιδευτική προσφορά αλλά και στην φιλανθρωπία, την βασίλισσα των χριστιανικών αρετών κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στη συνέχεια τους εξήγησε την προέλευση της παραδοσιακής βασιλόπιτας, που συνδέεται με τον Μέγα Βασίλειο και τον αγώνα του κατά του Ιουλιανού του Παραβάτη. Η εκδήλωση έκλεισε με μια ωραία φωτογράφιση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μαζί του, με πολλά χαμόγελα και πολλή ζεστασιά.

Στην εκδήλωση, εκτός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, παρευρέθηκε και ο αιδεσιμότατος π. Χαράλαμπος Οικονόμου, ιερέας του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαραβαλίου, ο αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Σεραφείμ, ο νέος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σαραβαλίου – Δεμενίκων, κ. Κασπίρης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Οικονόμου Χρυσόστομος, και όλα τα μέλη του Συλλόγου, και, φυσικά, ο Διευθυντής, κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος, η Υποδιευθύντρια, κ. Δημητρακοπούλου Αθανασία, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου.

Ήταν μια πολύ όμορφη ημέρα που θα την θυμόμαστε…

(Συντάκτης του άρθρου: Γκενεράλη Αγγελική, φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ