Αχαΐα: Εκλογές χωρίς tablet και τρία ευρώ την Κυριακή για την ανάδειξη του Προέδρου της ΝΔ-Με καταλόγους η ψηφοφορία

στα ίδια τμήματα ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος

Χωρίς tablet και τρίευρο θα διεξαχθούν την Κυριακή και στην Αχαΐα, οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στην Νέα Δημοκρατία.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωΐ και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ και η διαδικασία θα είναι σαφώς πιο εύκολη και γρήγορη για τους εξής λόγους:

-Το εκλογικό Σώμα είναι το ίδιο με εκείνο που συμμετείχε στις 20 Δεκεμβρίου. Δεν μπορεί να ψηφίσει νέος ψηφοφόρος άρα η ψηφοφορία θα γίνει με βάση εκλογικούς καταλόγους.

-Δεν θα χρειάζεται εκ νέου εγγραφή ή επαναβεβαίωση των μελών, άρα αποφαύγεται η χρονοβόρα διαδικασία της πρώτης Κυριακής για την συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων.

-Δεν θα υπάρχει διαδικασία καταβολής του ποσού των τριών ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ.

-Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου, άρα γνωρίζουν εκ των προτέρων τον τόπο της ψηφοφορίας

-Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν αναμένεται να υπάξουν ουρες ψηφοφόρων, αφου η διαδικασία θα εξελίσσεται σύντομα.

Εκείνο μόνο που θα πρέπει να θυμούνται οι Αχαιοίμέλη της ΝΔ που έχουν δικαίωμα ψήφου, είναι το εκλογικό τμήμ α που ψήφισαν την προηγούμενη φορά και να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ή οποιδήπτε άλλο επίσημο έγγραφο που βεβαιώνει τα στοιχεία τους, καθώς και την απόδειξη πληρωμής των 3 ευρώ από την πρώτη ψηφοφορία

Διαβάστε επίσης