Ανω κάτω η τελετή των Θεοφανίων στον Πειραιά λόγω του συμφώνου συμβίωσης

Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν θέλουν να πάνε

Μπορεί την Αγία ημέρα των Θεοφανίων ο Πειραιάς να αποτελεί το επίκεντρο της εορτής και παραδοσιακά ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, ωστόσο φέτος αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», «ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι στην εορτή των Θεοφανίων στον Πειραιά, όπως έκανε πέρυσι προεκλογικά, γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης. 

Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων πιθανότατα στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο.

Ωστόσο, εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Και εδώ θα γίνει η έκπληξη. Μαθαίνω ότι και ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».



 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ