Βιομηχανία, μεταφορές και ναυτιλία είναι οι τομείς που πρωτίστως θα ωφεληθούν από την έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα, που - όπως όλα δείχνουν- θα …φτάσει σε υγροποιημένη μορφή με πλοίο στο λιμάνι.
«Με τη χρήση του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να εξοικονομούνται περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία ενδεχομένως και να χρησιμοποιούνταν για επιπλέον επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα» σχολίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Θανάσης Γιανναδάκης, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, θέλοντας να προσδιορίσει το οικονομικό όφελος για την επιχειρηματικότητα.
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τελευταία για το 2015.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα υπογράψει, Προγραμματική Σύμβαση με το ΤΕΕ (τμήματα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας) και την ΔΕΠΑ Α.Ε.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ελήφθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι επέμειναν στο στόχο και συνεργαζόμενοι με το Επιμελητήριο Αχαΐας κατάφεραν να συλλέξουν και να επικαιροποιήσουν στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν τη δυναμική της περιοχής και ταυτόχρονα την ενεργειακή υποβάθμισή της.
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας οι θεσμικοί (Περιφέρεια), επιστημονικοί και τεχνολογικοί φορείς (ΤΕΕ) και η ΔΕΠΑ με έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο, μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάνοντας με αυτή την Προγραμματική Σύμβαση, την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την έλευση του φυσικού αερίου ώστε να θέσουμε την Περιφέρειά μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον. Στοχεύουμε όλοι μαζί στην κινητοποίηση όλων των δυνάμεών μας και να βγούμε μπροστά» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως έχει ήδη γίνει μία αθόρυβη δουλειά αλλά πολύ αποτελεσματική.