Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Μπαχρέιν

για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένο

Νέα, βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο Μπαχρέιν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ στη γειτονική Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες γυναίκες με νικάμπ ήρθαν αντιμέτωπες με τις αστυνομικές δυνάμεις, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω το βασίλειο των Σαούντ», ενώ μια ομάδα μασκοφόρων νεαρών έφτασε στο σημείο κι άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και τουφεκιών με κυνηγετικά φυσίγγια με σκάγια.

Οι συγκρούσεις στο χωριό αλ Ντάιχ, δυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα, ήταν το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά διαδηλώσεων που μετατράπηκαν σε βίαια επεισόδια, έπειτα από την εκτέλεση του αλ Νιμρ το Σάββατο, που πυροδότησε την οργή των σιιτών στο Μπαχρέιν και πολλές άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA, το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, μια ημέρα η σύμμαχός του Σαουδική Αραβία διέκοψε πλήρως τις σχέσεις με την Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης