«Ανοίγει» ο δρόμος για την κατασκευή οδού προς τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2015, στη ΣΑΕΠ 001, εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Κατασκευή οδού από είσοδο ΧΥΤΑ Ξερόλακας έως Αρχαιολογικό Χώρο Βούντενης», προϋπολογισμού 2.113.000 ευρώ, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση.

Για το σημαντικό αυτό έργο είχε δώσει αρχικά το «πράσινο φως» η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα συνηγόρησε σε αυτό με ομόφωνη απόφασή του και το Περιφερειακό Συμβούλιο και πλέον με την απόφαση ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σχεδόν άμεσα θα προχωρήσει και η δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη ενός ιστορικής σημασίας τόπου, όχι μόνο για την Πάτρα και την Αχαΐα αλλά και για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, προκειμένου η πρόσβαση των επισκεπτών να γίνεται πλέον δίχως προβλήματα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Στόχος μας είναι αυτός ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης να είναι προσβάσιμος προκειμένου αυτός να καταστεί τουριστικός και πολιτισμικός προορισμός για τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πατρέων».

Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό για την ανακατασκευή της οδού ς συνολικού μήκους 676 μέτρων.

Προχωρούν και άλλα έργα

Με την ίδια απόφαση του Υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση εντάσσονται στη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2015 τρία ακόμη σημαντικά έργα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρώτο είναι η «Αποκατάσταση κατολίσθησης στον Οικισμό Ανάληψης Τ.Κ. Γερακίου Δήμου Ήλιδας Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 1.286.480 ευρώ, το δεύτερο η «Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού από Αρχαιολογικό Χώρο – Δ.Ο.Α. (Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία)», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ και τρίτο η «Άρση Επικινδυνότητας λόγω κατολίσθησης στην Πλάκα Καλαβρύτων και η αποκατάσταση βατότητας Οδικού Δικτύου», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης