Νύχτα "θρίλερ" με τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Προληπτική εκκένωση στα Κάτω Συχαινά - Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι φεύγουν από τα σπίτια τους, ακούγοντας τις σειρήνες

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά απο ολονύκτια "μάχη" με τις φλόγες, κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδιδε το tempo24.news, έδωσαν τιτάνιο αγώνα, ώστε οι πύρινες γλώσσες να μην φθάσουν και κάψουν σπίτια και επιχειρήσεις. 

Το έργο των πυροσβεστών δυσχαίρεναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ενώ αδύνατη ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων καθώς ήταν βράδυ. 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ ΩΡΑ  6.30: Ακόμη και αυτή την ώρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με την φωτιά , σχεδόν 7 ώρες μετά την εκδήλωσή της.  Οι δυνάμεις έχουν κινηθεί προς την περιοχή της Βούντενης, εκεί όπου μετά τις τη νύχτα το μεγάλο μέτωπο άρχισε να κατακαίει ότι έβρισκε. Αμεσα ζητήθηκε από κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ κινδύνεψαν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός και εργοστάσια που εδρεύουν στην περιοχή. 

Οπως είπαν κάτοικοι στο tempo24 βγήκαν ακόμη και με λάστιχα στα χέρια και κατάβρεχαν προσπάθώντας να απομακρύνουν τις φλόγες που κυριολεκτικά "έγλειψαν" τα σπίτια τους και σώθηκαν από θαύμα, αλλά και χάρη στην αποφασιστικότητα των πυροσβεστών.

Το πύρινο μέτωπο στην Πάτρα (Βούντενη - Συχαινα) απειλεί κατοικημένες περιοχές. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στα Κάτω Συχαινά. Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, παίρνουν τα απαραίτητα και φεύγουν από τον οικισμό. 

 

 

Με σειρήνες αστυνομικοί και πυροσβέστες, προειδοποιούν για την προληπτική εκκένωση. 

 

 

 

 

 

Μεγάλη φωτιά Βούντενη - Συχαινά: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ στα Κάτω Συχαινά - Κλειστή η Περιμετρική - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Διαβάστε επίσης