Συνέλευση συγκαλούν σήμερα οι απεργοί εργαζόμενοι στα 5μηνα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Παραμένουν στις σκηνές έξω από το υπουργείο Εργασίας

Για την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, προγραμμάτισαν τη νέα τους γενική συνέλευση, για να καθορίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους, τα μέλη του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων στα Πεντάμηνα και Συμβασιούχων Αττικής, που απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε Σωματεία και Συλλόγους εργαζομένων.

 Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

"Καλούμε όλους τους συνάδελφους  στα 5μηνα που συνεχίζουν, είτε απολύθηκαν, Συμβασιούχους, Εργαζόμενους σε κάθε μορφής προσωρινής και  ελαστικής εργασίας.

Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα συντονισμού και αγώνα σε Σωματεία – Συλλόγους και συλλογικότητες εργαζομένων για τα επόμενα βήματα μας.

Συνεχίζουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Κατάργηση της ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.

– Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά και επιστροφή των απολυμένων. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.

– Μόνιμο προσωπικό  και μαζικές προσλήψεις στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση.

– Απαιτούμε όλα  τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

– Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα Πεντάμηνα και Συμβασιούχων Αττικής

[email protected] / [email protected]".