Πάτρα: Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του δρόμου προς τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης

Συνολικό κόστους 2.113.000 εκ. ευρώ

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του δρόμου που θα οδηγεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης Πατρών.

Σύμφωνα με πηγές του tempo24,gr, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2015 και έτσι "ανοίγει" ο δρόμος για την άμεση υλοποίηση του.

Πρόκετιαι για έργο συνολικού κόστους 2.113.000 εκ. ευρώ, και αφορά την δημιουργία δρόμου από την είσοδο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Ξερόλακα έως τον Αρχαολογικό χώρο.

Την ευθύνη της δημοπράτησης αλλά και της εποπτείας του έργου, έχει ο Δήμος Πατρέων. Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό για την ανακατασκευή της οδού συνολικού μήκους 676 μέτρων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη ενός ιστορικής σημασίας τόπου, όχι μόνο για την Πάτρα και την Αχαΐα αλλά και για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, προκειμένου η πρόσβαση των επισκεπτών να γίνεται πλέον δίχως προβλήματα.

«Με την κατασκευή του έργου θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Βούντενης προκειμένου αυτός να καταστεί τουριστικός και πολιτισμικός προορισμός για τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πατρέων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος που εισηγήθηκε το θέμα στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας όπου ψηφίστηκε ομόφωνα, επεσήμανε πως η ανακατασκευή της οδού να είναι απαραίτητη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς οδηγεί στον μοναδικό για τα ευρήματά του, αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και ο υφιστάμενος δρόμος δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης