Πώς πέρασε τα Χριστούγεννα ο Α. Τσίπρας;

Περίπατοι στο βουνό, μαζί με τους γιους του και την Περιστέρα

Στο χωριό του πατέρα του στην Αρτα, το Αθαμάνιο, πέρασε τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οικογενειακά.

Η Ολγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε πριν δυο ημέρες για το πού είναι εξαφανισμένος ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «εδώ και τρεις ημέρες είναι... κρυμμένος και ξεκουράζεται. Κοιμάται. Εχει ανάγκη από ξεκούραση. Τον περιμένει αρκετή δουλειά. Το ίδιο κάνω και εγώ στην Αρτα». Και κάπως έτσι άρχισαν να ψάχνουν όλοι το πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Το μυστήριο λύθηκε με την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός πέρασε τα Χριστούγεννα σε ένα μέρος από το οποίο έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς εκεί περνούσε, όταν ήταν παιδί, τις καλοκαιρινές του διακοπές. Το πρόγραμμά του στο Αθαμάνιο περιελάμβανε ξεκούραση και περιπάτους στη φύση, ενώ φυσικά αφιέρωσε όλο τον ελεύθερο χρόνο του στην σύντροφό του Περιστέρα και τα δυο παιδιά τους.

Πού βρίσκεται το Αθαμάνιο

Το χωριό του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα απέχει 64 χιλιόμετρα από την Άρτα και μόλις 15 χλμ. από τον Αχελώο. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις παρυφές των Τζουμέρκων (Αθαμανικά Όρη) και σε υψόμετρο από 620 έως 1.042 μέτρα. Η κορυφή που βρίσκεται πάνω από το χωριό έχει υψόμετρο 2.393 μέτρα!

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης