Τι προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 55χρονος, σε σοβαρή κατάσταση και η σύζυγός του

Το βασικό ερώτημα για το πως προκλήθηκε η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10) σε ξενοδοχείο στην Φλώρινα στην περιοχή Λιμνοχώρι, όταν διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με έναν 55χρονο από την Πάτρα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα η σύζυγός του νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε σοβαρή, αλλά καλύτερη κατάσταση. Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως το ζευγάρι από την Πάτρα βρέθηκε στη Φλώρινα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 

Μάλιστα στο δωμάτια που διέμενε το ζευγάρι από την Πάτρα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παντζούρια που ήταν κλειστά καθώς και τα τζάμια για να μπουν και να τους απεγκλωβίσουν.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν καθώς το ξενοδοχείο στη Φλώρινα ήταν για κλειστό για αρκετό καιρό, έγινε μεγάλη ανακαίνιση και η ξενοδοχειακή μονάδα άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο σωλήνας διαφυγής των αερίων από την καύση είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού. 

Συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης - Χωρίς άδεια το κατάλυμα

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη με τις κατηγορίες της επικίνδυνης βλάβης και πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πληροφορίες του  kozanimedia, το ξενοδοχείο δεν είχε άδεια λειτουργίας για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού)  Κοζάνης,ενεργώντας άμεσα, βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Επίσης, στο συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνεται και το πρόστιμο γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρία φέρεται να είχε υποβάλει αναληθή στοιχεία για την αίτηση άδειας λειτουργίας.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας,όπως τόνισε στο  Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

Το απόγευμα της Κυριακής (27/10/2024)  έγινε η ανακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου από την περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού και μόλις καταθέσει ο ιδιοκτήτης θα γίνει σφράγιση.

newsit.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ