Βολιβία: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του πρώην προέδρου της χώρας

Απόπειρα δολοφονίας από οπλισμένους άγνωστους κουκουλοφόρους, δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες (2006-2019) ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στην Κοτσαμπάμπα της κεντρικής Βολιβίας.

Ο Μοράλες δήλωσε ότι οι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν 14 φορές κατά του αυτοκινήτου του τραυματίζοντας τον οδηγό του.

 

«Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασα δέχθηκε 14 σφαίρες. Αιφνιδιάστηκα. Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί (…) Κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ (…) Ήταν σχεδιασμένο, ήταν για να σκοτώσουν τον Εβο», δήλωσε σε τοπικό ραδιοσταθμό.

του, όπως αυτό ορίστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Μοράλες υποστηρίζει ότι δύο οχήματα τον παρεμπόδισαν στο δρόμο και πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του, ισχυριζόμενος ότι μια σφαίρα πέρασε «εκατοστά» από το κεφάλι του.

 

Ο Μοράλες δημοσίευσε και ένα βίντεο στο Facebook τραβηγμένο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος φαίνεται να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ φαίνονται τουλάχιστον δύο τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ, ενώ ο οδηγός φέρει τραύμα στο κεφάλι.

 

 

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις για τα όσα καταγγέλλει ο Μοράλες, τονίζοντας ότι το βίντεο έχει υποστεί μοντάζ και ότι όλα αυτά είναι απλά ένα σόου. Ορισμένοι μάλιστα επισημαίνουν και κάποιες διαφορές στην αρχή και στο τέλος του βίντεο, και συγκεκριμένα στο αυτοκίνητό του, που δείχνουν, κατ αυτούς, ότι η καταγγελία του δεν ευσταθεί.

Όπως αναφέρθηκε όμως από τοπικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την επίθεση ο Μοράλες και οι σύντροφοί του άλλαξαν οχήματα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ