Σε σοβαρή κατάσταση 48χρονος - Λιποθύμησαν 16 ένοικοι ξενοδοχείου από διαρροή μονοξειδίου - Ανάμεσά τους και Πατρινός

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε ξενοδοχείο της Φλώρινας και ειδικότερα στην περιοχή Λιμνοχώρι, αφού 14 άτομα χρειάστηκε να διακομισθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ύστερα από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Ανάμεσα στους ενοίκους του ξενοδοχείου και 55χρονος πατρινός σύμφωνα με πληροφορίες.

Ορισμένα από τα άτομα βρίσκονταν σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω αναθυμιάσεων που πιθανότατα προήλθαν από το σύστημα θέρμανσης. Οι πελάτες του ξενοδοχείου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα τόσο στο νοσοκομείο της Φλώρινας όσο και στην Πτολεμαϊδα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με την διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στην ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι Φλώρινας για να ενημερωθεί για την κατάσταση των νοσηλευομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο εννέα ασθενείς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας με συμπτώματα δηλητηρίασης, ωστόσο βρίσκονται πλέον σε καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να λάβουν εξιτήριο.

Ο ίδιος τόνισε πως ακόμη 6 άτομα μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαϊδα και ο ένας εξ' αυτών, ένας 48χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Κοζάνης και είναι διασωλημένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η εικόνα της υγείας του πρόκειται να εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Ακόμη, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ η γυναίκα του άτυχου 48χρονου επίσης νοσηλεύεται, στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας σε επίσης σοβαρή κατάσταση ωστόσο δεν κρίνεται αναγκαία η διασωλήνωση της στην ΜΕΘ, με τον κύριο Γιαννάκο να τονίζει πως η γυναίκα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας ωστόσο όλοι τους βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο είναι νεοσύστατο καθώς λειτουργεί εδώ και δύο μήνες, ωστόσο μετά την διαρροή ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και το ξενοδοχείο έκλεισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ