Ισραήλ: Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν έπειτα από τρία κύματα επιδρομών

Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν, έπειτα από τρία κύματα αεροπορικών επιδρομών, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Πριν από λίγο, ο Ισραηλινός Στρατός ολοκλήρωσε ακριβείς και στοχευμένες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων σε ορισμένες περιοχές στο Ιράν. Τα αεροπλάνα μας επέστρεψαν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Το χτύπημα διεξήχθη ως απάντηση στις επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του τους τελευταίους μήνες. Το χτύπημα αντιποίνων ολοκληρώθηκε και η αποστολή εκπληρώθηκε.

Με βάση πληροφορίες, αεροσκάφη της IAF έπληξαν εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν στο κράτος του Ισραήλ τον περασμένο χρόνο.

Αυτοί οι πύραυλοι αποτελούσαν άμεση και άμεση απειλή για τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, οι IDF έπληξαν συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος και πρόσθετες ιρανικές εναέριες δυνατότητες, που είχαν σκοπό να περιορίσουν την εναέρια ελευθερία του Ισραήλ στο Ιράν.

Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους απευθείας προς το Κράτος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο και χρηματοδοτεί και κατευθύνει τρομοκρατική δραστηριότητα μέσω των τρομοκρατικών πληρεξουσίων του σε όλη τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ και τους πολίτες του.

Παράλληλα με τις προσπάθειες του Ιράν να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ, το Ιράν ενεργεί για να υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, καθώς και την παγκόσμια οικονομία.

Το IDF έχει μια σειρά από επιθετικές επιχειρησιακές δυνατότητες, μερικές από τις οποίες αναπτύχθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων σε στρατηγικά μέσα βαθιά εντός του ιρανικού εδάφους.

Το κράτος του Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του εάν το ιρανικό καθεστώς συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των αμάχων του.

Το IDF διενεργεί συνεχείς αξιολογήσεις καταστάσεων και είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει αμυντική και επιθετική δράση.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις κατευθυντήριες οδηγίες για την άμυνα του Home Front. Το κοινό καλείται να συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ