Θέμης Μπάκας: Σχόλιο με αφορμή ανατροπή λεωφορείου στα Καλάβρυτα

Δήλωση του Θέμη Μπάκα με αφορμή την ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές στα Καλάβρυτα.
 
Με αφορμή την παραλίγο τραγωδία από την ανατροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαϊας, που μετέφερε έξι μαθητές και δύο δασκάλες σχολείου των Καλαβρύτων, ο πολιτευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα πρέπει να διευρυνθούν άμεσα τα αίτια αυτής της παραλίγο τραγωδίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οδικό δίκτυο της Αχαϊας, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές του νομού, είναι απαξιωμένο, παρατημένο, και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνο.
Ως εκ τούτου, η οδική ασφάλεια αποτελεί διαχρονικά μείζον ζητούμενο, κυρίως στα ορεινά της Αχαΐας. Κι αυτό διότι η κακή ποιότητα του οδοστρώματος και η έλλειψη μέτρων προστασίας στο οδικό δίκτυο ενδέχεται να αποβούν μοιραίες και να κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές.
Τούτων δοθέντων, οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος. 
Ας συμφωνήσουμε στο αυτονόητο, ότι είμαστε υποχρεωμένοι οι μετακινήσεις των μαθητών, των κατοίκων και των επισκεπτών του νομού μας, να γίνονται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».